Voor onze werkwijze is persoonlijk contact met onze klanten en leveranciers essentieel. Zakendoen kan tegenwoordig digitaal, maar customer service is mensenwerk. In 2023 ontmoetten we onze klanten en leveranciers op toonaangevende beurzen, zoals Agritechnica in Duitsland en op ons eigen Kramp Open-evenement in Frankrijk. Andreas Oettinger, Marketing Manager in Duitsland, en Nicolas Barbier, Marketing Manager in Frankrijk, leggen uit waarom evenementen zo belangrijk zijn voor het contact met onze partners in de waardeketen.

Agritechnica is 's werelds grootste en belangrijkste agrarische handelsbeurs. Alle grote tractor- en machinefabrikanten doen mee. Na een verplichte pauze van vier jaar door Covid kon het evenement eindelijk weer een recordaantal bezoekers - bijna 500.000 - van over de hele wereld verwelkomen in Hannover, op 12-18 november 2023.

"Agritechnica leent zich perfect voor persoonlijke gesprekken met onze klanten en leveranciers, en voor het versterken van onze relaties," legt Andreas uit. "We nodigden onze dealers uit bij onze stand, waar ze onder het genot van een hapje en een drankje met onze Account Managers en Customer Specialists konden praten over de nieuwste innovaties. Tijdens live demonstraties hebben zij ervaren hoe onze Business Solutions | Powered by Kramp hun bedrijf kunnen laten groeien en verbeteren. Ook konden alle bezoekers - zowel dealers als boeren en hun gezinnen - onze producten testen en op een leuke manier ontdekken hoe duurzaam onze werkkleding wel niet is," voegt hij eraan toe.

Bestaande partnerschappen versterken en nieuwe opbouwen

"Maar het werkte ook andersom," vervolgt Andreas. "Onze Supplier Managers werden ook uitgenodigd bij stands van leveranciers, om bestaande partnerschappen te versterken en nieuwe op te bouwen. Ook hielden we een Agritechnica-feest voor onze dealers en leveranciers, zodat we ook in een meer feestelijke en minder formele setting contact konden maken."

Onze community samenbrengen tijdens Kramp Open

We brengen onze community uit de agrarische, grondverzet- en tuin-en-parkindustrieën ook samen door zelf evenementen te organiseren, zoals Kramp Open, dat op 23 en 24 november 2023 in Poitiers (FR) plaatsvond. Twee dagen vol innovatie, netwerken, inspiratie en plezier. Onze Franse klanten kregen de kans om de kantoren en magazijnen te bekijken, inclusief de nieuwe hal en transportband. Er was ook een tentoonstelling met meer dan 70 topleveranciers, waaronder een presentatie van de nieuwe Business Solutions | Powered by Kramp.

"Door in een informele sfeer naar nieuwe kansen te kijken en onze samenwerking nog hechter te maken, worden we samen sterker"

Nicolas Barbier

"Kramp Open zorgt ervoor dat dealers en leveranciers beter begrijpen hoe een partnerschap waarde toevoegt door hun bedrijf en winst te laten groeien," zegt Nicolas. "Onze partners in een informele sfeer laten zien wat er achter de schermen bij Kramp gebeurt en hoe we hen in staat kunnen stellen om vooruit te komen, is een geweldige manier om nog hechtere partnerschappen op te bouwen."

"Onze klanten konden ook nieuwe inzichten opdoen bij interessante sessies van Kramp en onze leveranciers. Een bijzonder hoogtepunt was het rondetafelgesprek met boeren, leveranciers, dealers, vervoerders en Sales en Operations Directors van Kramp Frankrijk over de toekomst van de supply chain," vervolgt Nicolas.

Samen sterker

"Het thema van Kramp Open, 'Samen sterker', weerspiegelt het belang dat we hechten aan de gezamenlijke zoektocht naar nieuwe kansen en het versterken van onze samenwerking. En dit wordt steeds belangrijker in de zeer snel veranderende markt waarin we zakendoen," besluit Nicolas.

Our topics