Toen Kramp in juli 2023 Genfitt overnam, begonnen we aan een gezamenlijke reis naar groei en uitbreiding in Ierland. Job Verhijden, Mergers & Acquisitions Manager bij Kramp, en Ronan Egan, Commercial Director van Genfitt, bespreken hoe het combineren van het beste van beide bedrijven nu al leidt tot veel voordelen voor onze klanten, leveranciers, zakenpartners en medewerkers.

Genfitt, een Ierse groothandel in agrarische onderdelen, bediende met succes een loyaal klantenbestand via verschillende kanalen, maar zocht naar een nog betere waardepropositie voor al zijn klanten. "De overname door Kramp in 2023 betekent een aanzienlijke uitbreiding van ons productaanbod, waardoor ons assortiment van minder dan 6.000 artikelen kan groeien naar meer dan een half miljoen," aldus Ronan.

"We begonnen in de eerste maand met de introductie van de eerste nieuwe producten en sindsdien hebben we ons assortiment geleidelijk aangepast en uitgebreid. Bovendien zullen klanten in heel Ierland dankzij de logistieke en digitale mogelijkheden van Kramp profiteren van kortere en meer voorspelbare levertijden voor het hele assortiment. Ze krijgen ook toegang tot een aanvullend leveranciersnetwerk, meer technische expertise en diensten met toegevoegde waarde," vervolgt Ronan.

"Kramp maakte duidelijk dat dit een co-creatietraject voor de lange termijn was"

Ronan Egan

Loyaal klantenbestand

"De overname van Genfitt is een belangrijke stap in de verdere versterking van de positie van Kramp als Europa's essentiële partner in onderdelen en toebehoren voor de agrarische industrie," aldus Job. "Ierland was een witte vlek voor ons, vooral sinds Brexit, dus we waren op zoek naar een geschikte overnamepartner om ons te helpen onze concurrentiepositie te verbeteren en het bedrijf te laten groeien. Vanuit strategisch oogpunt voldeed Genfitt aan alle eisen: een leidende marktpositie met een loyaal klantenbestand, geweldig personeel en een lokaal distributiecentrum dat leveringen door het hele land mogelijk maakt," voegt hij eraan toe.

"We willen de waardevolle en unieke aspecten van Genfitt behouden"

Job Verhijden

"We kenden Kramp al en hadden het gevoel dat we qua cultuur goed zouden matchen; vanwege verschillende overeenkomsten tussen onze twee bedrijven, maar zeker ook omdat Genfitt ook als familiebedrijf is begonnen. Maar door onze kleinere omvang waren we wel een beetje bang om 'opgeslokt' te worden," zegt Ronan.

Luisteren en begrijpen

"We waren dan ook aangenaam verrast toen we ontdekten dat Kramp geen corporate machine is, maar  gewoon een geweldige groep mensen. We zijn onder de indruk van hoe hard iedereen heeft gewerkt om naar ons te luisteren, ons bedrijf te begrijpen en zowel professionele als persoonlijke relaties met ons op te bouwen. Ze maakten duidelijk dat dit een co-creatietraject voor de lange termijn was en kwamen hun beloften consequent na. Dat betekende veel voor ons en resulteerde ook in een zeer positieve en interessante leerervaring voor onze medewerkers," zegt hij.

Job legt uit hoe Kramp het overnameproces benadert: "In plaats van Genfitt te veranderen in een 'kloon' van Kramp, willen we de waardevolle en unieke aspecten van het bedrijf behouden. Dat begint met nauwe en open communicatie, die vervolgens de basis vormt voor de daaropvolgende planning en implementatie. In het geval van Genfitt ging het erom hen te verwelkomen in de Kramp- community en vervolgens te onderzoeken hoe we het bestaande lokale team optimaal konden ondersteunen om te doen wat ze al deden, maar dan nóg beter."

Speciale webshop

"De reacties van onze klanten zijn al erg positief en we zijn blij dat we hen nog meer voordelen kunnen bieden nu we nieuwe en betere services uitrollen," zegt Ronan. Een voorbeeld hiervan is de speciale Kramp-webshop die nu voor Ierland is opgezet. "Dit zal de productkeuze, leveringssnelheid en voorspelbaarheid van doorlooptijden voor bestaande klanten van zowel Genfitt als Kramp aanzienlijk verbeteren," zegt Job.

Het juiste assortiment en serviceniveau

"We hadden dit nooit kunnen bereiken zonder het team van Kramp en hun bereidheid om te investeren. Nu we steeds meer op weg zijn naar volledige integratie met Kramp in 2024, bevinden we ons in een perfecte positie om een toekomstbestendig lokaal bedrijf te ontwikkelen, met het juiste assortiment en de juiste serviceniveaus voor klanten in heel Ierland," besluit Ronan.

Our topics