In september 2020 lanceerde Kramp Maykers, de online marktplaats voor leveranciers, dealers en boeren, als een pilot in Denemarken. De eerste twee jaar lag de focus op groei binnen Denemarken en het verbeteren van de gebruikerservaring. Sinds oktober 2022 is Maykers ook beschikbaar voor dealers en boeren in Frankrijk.

Maykers – de ervaring van een boer

Harry Liselund is een boer uit de omgeving van Billund in de regio Jutland, Denemarken. Hij heeft de boerderij met paarden en akkerbouw overgenomen van zijn ouders. Hij was klant van Grene, ​totdat de leverancier​ tien jaar geleden werd overgenomen door Kramp. Hij was ook een van de eerste boeren die van KOS (Kramp Online Service) migreerde naar Maykers.

“Vorig najaar stuurde mijn dealer mij promotie-e-mails over Maykers”, vertelt Harry. “Op 2 november 2022 heb ik me op het platform geregistreerd. Twee dagen later kreeg ik telefoon van het Maykers-team, ze stelde zich voor en vroeg of ik vragen had of problemen ondervond. De overstap van KOS naar Maykers was heel eenvoudig. Ik ben geen held met computers en het is me toch gelukt, dus ik denk dat het anderen ook wel zal lukken.”

Meer keus

“De zoekfunctie van Maykers werkt iets anders dan die van Kramp, maar ik was er snel aan gewend”, vervolgt hij. “Ik kan makkelijk vinden wat ik nodig heb. Omdat er meer aanbieders zijn dan alleen Kramp, is er meer keus en kan ik prijzen en producten vergelijken.

Ik koop vooral reserveonderdelen voor mijn machines en soms gereedschappen. Ik vind het belangrijk dat de prijs-kwaliteitverhouding goed is. Ik heb ook goedkopere producten van andere verkopers geprobeerd, maar die voldeden niet aan mijn verwachtingen.”

Een goede relatie tussen dealer en boer

“Wat ik ook belangrijk vind, is dat mijn dealer op Maykers zit. Ik ben heel blij dat ik een onderhoudspartner heb gevonden die de juiste onderdelen van de juiste kwaliteit heeft kunnen vinden.

De dealer zit wat verder weg, dus ik laat de producten het liefst hier ​bezorgen​. Meestal als ik voor 18:00 uur bestel, heb ik het de volgende dag in huis. En als het zo uitkomt, kan ik producten ook via mijn dealer retourneren. Ideaal!”, besluit Harry.

> Meer over Maykers

“Het is makkelijk om producten te kopen, ik heb meer keuze en wordt nog steeds geholpen door mijn dealer”

Our topics