Maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo) zit in het DNA van Kramp. In 2022 hebben we ons officiële mvo-beleid geïntroduceerd. CFO en lid van het mvo-stuurgroep Hans Scholten en Corporate Social Responsibility Manager Erik-Jan Smit vertellen over onze vorderingen. 

Hans Scholten
Erik-Jan Smit

In 2022 richtten we ons op onze waardepropositie, het verminderen van onze CO2-uitstoot, onze medewerkers en de samenleving en de manieren waarop we het verschil kunnen maken.

“Toen ik in april 2022 bij Kramp kwam, zag ik meteen dat er al veel goed werk was verricht”, vertelt Erik-Jan. “Onze collega’s waren heel gemotiveerd om positieve verandering teweeg te brengen en er waren veel initiatieven.”

“We kijken actief naar wat de milieuvriendelijkste producten zijn die in een behoefte voorzien.”

Successen van 2022

“In 2022 hebben we een CO2-dashboard opgezet dat onze CO2-voetafdruk voortdurend meet. Dat breiden we nu uit naar al onze partners”, vertelt Erik-Jan. “We geven meer aandacht aan duurzaamheid in ons assortiment. We maken duurzame keuzes in onze categorieplannen en kopen duurzamere producten in.” 

“We kunnen natuurlijk niet de hele agrarische industrie veranderen, maar we kijken actief naar wat de milieuvriendelijkste producten zijn die in een behoefte voorzien”, gaat Hans verder. “Dat houdt in dat we kijken naar de herkomst en productie van artikelen en naar de manier waarop de klant ze gebruikt. Een end-to-end evaluatie dus”, zegt Erik-Jan. 

“‘Mens en maatschappij’ beslaat alles van veiligheid en welzijn, diversiteit en inclusie tot het ondersteunen van agrarische communities”, zegt Hans. “Een mooi voorbeeld van die agrarische focus is dat we met ons team in Oekraïne de Oekraïense overheid hebben voorzien van de nodige hulpmiddelen om akkerland te ontmijnen, zodat er veilig landbouw kan worden bedreven. Daarnaast hebben we € 100.000 gedoneerd aan het Rode Kruis en Oxfam.” 

Werken aan de basis in 2023

“In 2023 vernieuwen we onze gedragscode voor leveranciers en ontwikkelen we een governance-structuur om te zorgen dat we maatschappelijke en milieutechnische risico’s in onze supply chain signaleren, tot een minimum beperken en waar mogelijk voorkomen”, sluit Hans af. 

> Actuele duurzaamheidsactiviteiten bij Kramp

Our topics