Een integraal onderdeel van de Strategie 2025 is om een essentiële partner te worden in de tuin& park industrie. Deze industrie overlapt met de agrarische industrie wat betreft assortiment, klanten en mogelijkheden. Supplier Manager Jarno Hugen en Strategy Associate Mike Vinkenborg geven een statusupdate.  

Jarno Hugen
Mike Vinkenborg

“In 2022 hebben we ons vooral op Duitsland en Nederland gericht”, vertelt Jarno. “We hebben veel vooruitgang geboekt, maar door diverse factoren – een droog jaar, productbeschikbaarheid en doorlooptijden – hadden we minder succes dan gehoopt. De omzet voor de tuin- en parksector was ongeveer gelijk aan die in 2021. 

Samen met dealers in de pilotlanden hebben we in kaart gebracht wat hun marktfocus en servicebehoeften zijn en welke merken en assortimenten ze op voorraad willen hebben. Verder hebben we gerichte marketingacties gedaan, waren we aanwezig op beurzen, namen we Motor Snelco (een Nederlands familiebedrijf) over en gingen we in de Benelux een pilotpartnerschap aan met Husqvarna, een bedrijf in bos-, park- en tuinoplossingen voor consumenten en professionele gebruikers.” 

Verdere uitbreiding

“In 2022 breidden we uit naar België, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, en in 2023 zijn Italië, Oostenrijk, Polen, Denemarken en Zweden aan de beurt. Samen proberen we de essentiële partner te worden voor nieuwe tuin- en parkklanten en onze eigen klanten, en ons assortiment in elk land te verfijnen”, sluit Jarno af. 

> Meer over onze tuin & park industrie

Een strategische overname

In oktober 2022 werd Motor Snelco, een Nederlandse importeur van Briggs & Stratton-, Tuff Torq-, Peerless- en General Transmissions-producten, onderdeel van Kramp. 

“We werkten al jaren samen met Motor Snelco”, vertelt Mike.  “We hebben alle medewerkers van Motor Snelco de kans geboden om bij Kramp te komen werken en hebben ons tuin- en parkassortiment uitgebreid met 600 unieke producten. En dankzij het Motor Snelco-team hebben we hun trouwe klantenbestand ook kunnen behouden.” 

Our topics