SCROLL

De purpose van Kramp – Empowering you to move forward – geldt net zo goed voor onze collega's als voor onze leveranciers, klanten en de maatschappij waar we deel van uitmaken. We willen een cultuur van feedback stimuleren, zodat we op tijd de wensen, verlangens en zorgen van onze mensen signaleren en daarop kunnen anticiperen. Het hebben van een betrokken, competent en toegewijd team van mensen is cruciaal voor alles wat we doen – en alles wat we van plan zijn te doen. HR Content and Employee Experience (EX) Specialist Wanda Stoteler sprak met Operations Director France Aurélie Mattmann over hoe nieuwe EX-initiatieven hierbij helpen.

Wanda Stoteler
Aurélie Mattmann

De cyclus wijzigen

“Historisch gezien deden we de KWEE elke twee jaar. Vanaf september 2021 hebben we de frequentie gewijzigd naar twee keer per jaar - februari en september. We introduceerden ook nieuwe feedbackmethoden tijdens de onboarding-fase, om het gevoel van nieuwe medewerkers te toetsen na hun eerste maand, en een exit-enquête voor vertrekkende collega’s. Eind 2021 introduceerden we nog een middel voor feedback: iedere afdeling en manager kan een korte enquête binnen hun team houden – een zogenoemde pulse check-in – met vier of vijf specifieke vragen over een relevant onderwerp. Alle feedbackstromen zijn volledig anoniem, dus er zijn geen gegevens te herleiden tot bepaalde deelnemers.”

De Employee Journey

“De resultaten van de Employee Journey tonen aan dat we erg trots zijn op onze gezamenlijke successen. Het nadeel van onze snelle groei is dat het enige onzekerheid heeft veroorzaakt en dat er uitdagingen zijn met het bijhouden van nieuwe technologie. Nauw samenwerken met collega's is een van de sterkste drijfveren voor betrokkenheid. We hebben ontdekt dat onze medewerkers leer- en ontwikkelingsmogelijkheden waarderen, dat managementstijl essentieel is voor medewerkerstevredenheid en dat er enige verschillen zijn tussen managers in de manier waarop ze teams motiveren. Empathie en betrokkenheid zijn duidelijk belangrijk, en het leiderschapstrainingsprogramma van Kramp zal een rol spelen om dit te verbeteren, maar met zoveel verschillende factoren, van beloningspercentages tot managementstijl, is het een complex gebied om te analyseren en aan te pakken. We zien echter dat we moeten werken aan het transparanter maken van beloning en kansen.”

Lees meer

Podcast: Wanda Stoteler

Luister naar de Engelstalige podcast waarin Wanda uitlegt hoe we vanuit inzichten naar impact gaan.

Ervaring van een collega

Reinout Waalkens kwam in september 2020 in dienst bij Kramp als International Management Trainee na het afronden van zijn masteropleiding International Business. Hij vertelt over zijn ervaringen met Kramp.

Lees meer

Podcast: Reinout Waalkens

Luister naar de Engelstalige podcast waarin Reinout vertelt wat hij het leukste vindt aan werken bij Kramp.

Our topics