SCROLL

In 2021 bleef de pandemie voor uitdagingen zorgen in de supply chain – verergerd door gebeurtenissen zoals het geblokkeerde Suezkanaal – en liepen bedrijven over de hele wereld vertraging op in het vervullen van orders. COO Martijn Bonte, Region Commercial Director Reinier Slöetjes en Team Manager Operational Stock UK John Muir leggen uit hoe de toegenomen cross-functionele samenwerking Kramp hielp om het beter te doen dan velen.

Reinier Slöetjes
Martijn Bonte

2021: Een jaar van uitdagingen

John bevestigt: “Productbeschikbaarheid was zeker de grootste uitdaging vanuit mijn perspectief. Je kunt alle voorbereidingen treffen, maar als de leverancier niet levert, wordt het een groot probleem.”

“Dit maakt het moeilijk om onze belofte 'It’s that easy' voor onze klanten of voor onze medewerkers na te komen”, aldus Reinier. "Het is geen gemakkelijk jaar geweest. We hadden een toenemende vraag van klanten, maar een verminderde productbeschikbaarheid. We hebben het geluk dat de agrarische industrie door bleef draaien en dat de dealers, als boeren onderdelen nodig hadden, hun best deden om dit te verwezenlijken. Machinefabrikanten kregen te maken met toenemende orders, maar hun eigen distributieketen had moeite om aan materialen te komen. Ook onze distributiepartners hadden moeite om hun goede prestaties vast te houden; personeelstekorten, grotere volumes en algemene COVID-19-beperkingen maakten het moeilijker voor onze partners en voor ons intern.”

De impact op klanten

"Bij Stock Management wisten we dat we artikelen hadden die we niet konden krijgen", voegt John eraan toe. “Maar we wisten niet wat de oorzaak was waarom we ze op bepaalde tijden niet konden krijgen. Natuurlijk hebben enkele leveranciers zo nu en dan problemen, maar we waren niet gewend om honderden leveranciers met problemen te hebben. Om dit tegen te gaan, moesten we een stap terug doen en naar de data kijken.”

Lees meer
Our topics