SCROLL

Kramp is al 70 jaar pionier op het gebied van frisse ideeën, nieuwe benaderingen en opkomende technologie voor de oudste industrie op de planeet. Hoe heeft de markt zich in 2021 ontwikkeld en hoe wil Kramp de in blijven ondersteunen in zijn verdere ontwikkeling? Arnoud Klerkx (CDO), Philippe Everaerts (Region Commercial Director) en Etienne Nauta (Manager International Strategic Partnerships) bespreken de situatie.

Philippe Everaets
Arnoud Klerkx
Etienne Nauta

De marktstatus

"Onvermijdelijk bleef COVID-19 een impact hebben," zegt Philippe, "maar het is bemoedigend om te zien dat er ondanks de crisis een behoorlijke veerkracht aanwezig is op de agrarische markt, waardoor dit opnieuw een jaar van groei was. De detailhandelsprijzen zijn gestegen en de consumptie is constant gebleven. Er zijn andere kwesties bijgekomen, zoals bevoorradingsproblemen en prijsstijgingen, terwijl biobrandstoffen een grotere vlucht hebben genomen. We hebben ook veel investeringen gezien, met een toegenomen verkoop van tractoren, landbouwmachines en onderdelen, met behulp van overheidssteun."

Drie trends in de markt

"Ten eerste hebben de klimaatverandering en de uitstoot van CO2 en NOₓ de aandacht van de overheid en de EU, wat gevolgen zal hebben voor de winstgevendheid en de bedrijfsmodellen van de boeren", vertelt Philippe.

"Ten tweede de digitalisering. Mensen zijn nu meer gewend om digitaal te vergaderen en dit zal waarschijnlijk zo blijven. Vanuit het oogpunt van efficiency en klantbeleving helpt het ons team om regelmatig contact te houden met meer klanten, terwijl we toch de mogelijkheid hebben om de benodigde fysieke bijeenkomsten te houden. Ook de Kramp Academy is overgegaan op virtueel opleiden. Onder boeren groeit de behoefte om te kunnen kiezen tussen e-tail en retail. Wij hebben hierin een rol gespeeld door de webshop en de Kramp App te verbeteren, met MyAccount selfservice voor minder complexe klantvragen, zoals het annuleren van een backorder of retourneren. We hebben onze dealers betrokken bij onze digitale klantenpanels voor product- en serviceontwikkeling en we helpen hen bij het ontwikkelen van een omnichannel-aanpak. Ook vergroten we de naamsbekendheid van Kramp onder boeren door onze social media-activiteiten te intensiveren.”

"De laatste trend is de beschikbaarheid van producten: dankzij de inspanningen van onze Procurement en Stock teams hielden we de serviceniveaus op een hoog niveau en werden we gezien als een betrouwbare leverancier, wat ons de kans gaf om onze business te laten groeien.”

"We zullen meer dealerconsolidatie zien en minder boeren, maar met een verhoogd niveau van professionalisme. Dat betekent dat wij zelf moeten blijven digitaliseren en consultancy moeten aanbieden, om dealers en boeren toegevoegde waarde te bieden. Hiervoor is training van onze medewerkers vereist. We kunnen dealers ook helpen met hun arbeidsmarktproblemen - we kunnen niet de mensen vinden die ze nodig hebben, maar we kunnen ze wel helpen efficiënter te werken, via onze tooling, Business Solutions en Warehousing Solutions."

Verwachtingen voor 2022

"Allereerst willen we groeien en onze positie in onze kernmarkt, de agrarische industrie, versterken door voortdurende verbetering van onze waardepropositie, prestaties en klantervaring. Ik voorzie aanhoudende voorraadtekorten en boeren zullen steeds meer online zoeken en kopen. Wij kijken of we onze aanwezigheid in de agrarische industrie en investeringen in technologie kunnen gebruiken om onze activiteiten in tuin & park en grondverzet op te schalen. Hard werken, maar ook slim werken. Onze focus ligt op het blijven aanbieden van grote productbeschikbaarheid aan onze klanten, continue verbetering van onze webshop met marktconforme prijzen en ontwikkeling van ons assortiment passend bij de marktbehoeften", aldus Philippe.

Klanten ondersteunen door digitalisering

“What we saw in 2021, as in 2020, is that with COVID-19 it’s important to be able to conduct your business in a digital way,” says Arnoud. “We showed our customers that we’re very good at that. We’ve seen a lot more visitors to our web shop and lots more sales to new customers.”

Lees meer

"We kijken of we onze aanwezigheid in de agrarische industrie en investeringen in technologie kunnen gebruiken om onze activiteiten in tuin & park en grondverzet op te schalen." 

- Eddie Perdok

Interview met Paul Leathem

Ons partnership met John Deere laat twee pionierende bedrijven zien die hun complementaire sterke punten gebruiken om het voor John Deere-dealers gemakkelijker te maken om boeren te ondersteunen. Paul Leathem, Director of Aftermarket and Customer Support bij John Deere, geeft zijn visie op de prioriteiten van John Deere voor 2022 en daarna.

Lees meer

Interview met Katrien Verbrugge

In een jaar dat gekenmerkt werd door uitdagingen in de supply chain, is het koesteren van sterke relaties nog nooit zo belangrijk geweest. Donaldson, de wereldwijde specialist in filtratie, produceert enkele van de meest geavanceerde filtratietechnologieën en -producten ter wereld. Katrien Verbrugge, Aftermarket Director Engine EMEA bij Donaldson, bespreekt de rol van een partnership in de toekomstige ontwikkeling van de onderneming.

Lees meer
Our topics