SCROLL

2021 was niet alleen het jaar van het 70-jarig jubileum van Kramp, maar we vierden ook het 10-jarig bestaan van Kramp Italië. De opening van een speciaal gebouwd magazijn en kantoor om onze groeiende Italiaanse klantenkring te bedienen, was een extra reden om feest te vieren. Marc Conings, Operations Director Italië, en Rafael Massei, Commercial Director Italië, blikken terug op het afgelopen decennium en kijken vooruit naar een vruchtbare toekomst.

Marc Conings
Rafael Massei

Tijd om te vieren

"Het is een groot feestjaar geweest," zegt Rafael, "met het 70-jarig jubileum voor Kramp, 10 jaar Kramp Italië, ons nieuwe magazijn, en ik ben zelf in februari 2012 bij Kramp komen werken, dus het is nu mijn eigen 10-jarig jubileum." "2021 was ook 10 jaar geleden dat Rafael en ik elkaar ontmoetten!" voegt Marc toe. "Het was het 60-jarig jubileum van Kramp en hoewel Rafael nog niet bij Kramp was gaan werken, was hij wel uitgenodigd voor het jubileumfeest."

Een decennium in Italië

"In 2011 zijn we begonnen in een kantoor van 45m²", vertelt Rafael. "Het jaar daarop breidden we uit naar een kantoor van 100m², maar we waren nog maar een klein verkoopteam van vijf of zes mensen. Tegen het einde van 2017 bestond ons team uit 15 mensen. Ons succes werd geholpen door lange samenwerkingsverbanden met de dealernetwerken van SDF en AGCO en door sinds onze start bij elk evenement op de EIMA-tentoonstelling voor landbouwmachines in Bologna te exposeren.”

"Italië wordt beschouwd als de op twee na grootste Europese agrarische markt. We zijn nog steeds een relatief kleine speler op de Italiaanse markt, maar klaar om snel te groeien. Ongeveer 10% van onze leveranciers, waaronder enkele leveranciers van onderdelen aan OEM's en aftermarket-onderdelen, zijn hier in Italië gevestigd. Dat maakt het als groothandelaar uitdagender, hoewel er zoveel potentieel is. De overname van Raico in april 2018 betekende echter dat we onze omzet verdubbelden, en de toegevoegde waarde van het verkrijgen van expertise, een breder assortiment en verschillende soorten klanten, was een grote strategische winst. In maart 2019 waren we volledig geïntegreerd."

Een strategische investering

"Vóór de Raico-overname," legt Marc uit, "kwamen alle bestellingen voor de Italiaanse markt uit ons magazijn in Duitsland; na die fusie konden we een derde leveren vanuit het Raico-magazijn. Dit jaar streven we ernaar 95-100% van onze bestellingen rechtstreeks vanuit ons nieuwe magazijn te leveren. De gedachte achter de nieuwe faciliteiten is om zo goed mogelijk uitgerust te zijn om onze Italiaanse klanten met de beste en meest betrouwbare service te bedienen. Om fysiek goed gevestigd te zijn voor leveringen, maar ook om verbonden te zijn met de zeer sterke leveranciersbasis, om ons assortiment aan te vullen en om de beste mensen te kunnen aantrekken.”


"Dit was ook een kwestie van schaalgrootte. Het huidige magazijn is qua m² zeven keer zo groot als het magazijn dat we met de overname van Raico hebben gekregen, en qua m³ vijftien keer zo groot door de dubbele hoogte. Wat kantoorruimte betreft, beschikken we nu over 2.100m², inclusief een kantine, tegenover 500m² op de Raico-locatie. We hebben ook een stuk grond uitgekozen dat ons de ruimte biedt om op lange termijn uit te breiden, mocht dat nodig zijn. Alles wat we hebben opgezet, is bedoeld om groei te verwezenlijken.”

"Het perceel ligt ook vlak naast de snelweg A1 tussen Milaan en Bologna," zegt Rafael, "waardoor we een grote blootstelling hebben aan bijna 300.000 voertuigen per dag. Architectonisch gezien hebben de ontwerpers ook uitstekend werk geleverd."

"We beschikken over 1500 meter transportbanden en automatische verpakkingsmachines die pakketten op de juiste maat voor de zending maken en sealen. Het complete concept wordt gezien als een toekomstbestendige, mens-machine samenwerkende omgeving", vertelt Marc.

"Het is een innovatief project dat in aanmerking kwam voor steun van de Italiaanse overheid", voegt Rafael eraan toe. "We hebben zonnepanelen om elektriciteit op te wekken voor het gebouw, een fietspad en we zullen in de toekomst oplaadpunten voor elektrische voertuigen kunnen installeren."

Moving forward in 2022

"Wat voor ons belangrijk is," zegt Rafael, "is dat we deze investering ten volle benutten. We zijn van plan om dit jaar de €30 miljoen omzet te overschrijden. We hopen ook het John Deere-partnership hier in Italië te verwezenlijken in de zomer van 2022. Operations verviervoudigt in omvang, terwijl de krappe arbeidsmarkt en het behouden van onze distributiekwaliteit ons voor een uitdaging stellen.”

"Ik denk dat we echt nog meer kunnen bijdragen aan Kramp als geheel", concludeert Rafael. "Er is een enorm potentieel om goede relaties aan te gaan met de 250 Italiaanse fabrikanten van onderdelen en componenten."

"En dat is het voordeel van een sterk Italiaans team," voegt Marc toe, "een echt cultureel voordeel voor Italiaanse inkopers die bij Italiaanse leveranciers kopen."  

Our topics