SCROLL

In 2021 hebben we onze purpose aangekondigd: Empowering you to move forward. Veel mensen zijn niet bekend met het principe dat een organisatie een purpose formuleert, laat staan begrijpen waarom dit zo belangrijk is. CHRO Andrea Bodstein-Walenciak samen met een van de groeiende groep purpose ambassadeurs, Assortment & Pricing Manager Patrik Wijk, lichten het concept toe en hoe we hiermee het verschil maken voor onze collega’s, klanten, leveranciers en de maatschappij.

Andrea Bodstein-Walenciak
Patrik Wijk

Ontdekken van onze purpose

"Toen we begonnen met het formuleren van Strategie 2025," vervolgt Andrea, "begonnen we tegelijkertijd onze purpose te onderzoeken. Een purpose moet iets zijn dat inherent is aan de bedrijfsidentiteit. Iets wat al bestaat. We begonnen met terugkijken naar oudere communicatie uitingen en hebben gesprekken gevoerd met klanten en medewerkers om erachter te komen hoe zij Kramp ervaren, wat een typische Kramp ervaring is. Twee thema's kwamen naar voren: dat we een zeer servicegerichte organisatie zijn die graag anderen helpt hun doelen te bereiken; en ten tweede dat we heel toekomstgericht zijn. We hadden de twee belangrijkste ingrediënten om onze purpose uit te drukken, maar dat kort en bondig onder woorden brengen, duurde nog een paar maanden."

Podcast: Andrea Bodstein-Walenciak 

Luister naar de Engelstalige podcast waarin Andrea de verschillen uitlegt tussen een visie, missie en een purpose.

De betekenis van onze purpose

Onze purpose bevat 3 belangrijke elementen.

Empowering
Empowering verwijst naar de unieke rol van Kramp in de waardeketen. We bestaan omdat we partners verbinden en faciliteren om samen te werken. We staan zij aan zij, we ondersteunen en maken het mogelijk, en dat doen we samen. Wij zijn de spin in het web in de waardeketen. We stellen alle partners in staat om succesvol te zijn. Zoals onze slogan zegt: It’s that easy.

You
You verwijst naar iedereen in de waardeketen waar we deel van uitmaken: onze leveranciers, onze klanten, de eindgebruikers en onze medewerkers. You omvat ook de maatschappij waar we deel van uitmaken. Het is onze purpose om elke partner te helpen succesvol te zijn in wat ze doen.

Move forward
Move forward verwijst naar onze behoefte om ons als organisatie continu te verbeteren en te innoveren. Bij Kramp nemen we verantwoordelijkheid voor onze organisatie en ons werk, we zien nieuwe kansen, we geloven in een positieve toekomst voor ons allemaal en blijven vooruitgaan om de bedrijven van onze klanten draaiende te houden.

Mensen met een purpose

"Persoonlijk denk ik dat ik de dingen altijd in lijn met onze purpose heb gedaan," vertelt Patrik. "Ik denk dat de meeste collega's dat wel doen. Maar nu is er een zin die de essentie samenvat. Ik kan een goed voorbeeld geven van onze purpose, hoe we op een eenvoudige manier het verschil maken.”

"Een tijdje geleden hadden we een orderpicker die niet altijd de meest nauwkeurige was. We hielden een teambijeenkomst rond enkele van de machines waar we onderdelen voor leveren. Om te praten over hoe we dat doen, wat we doen en waarom het zo belangrijk is om de juiste onderdelen snel te verzenden; zodat de boeren hun werk kunnen blijven doen. Nu vergat deze orderpicker altijd het kleine boutenzakje. Door de visuele verbinding met de machines, kreeg hij het inzicht dat die kleine bouten essentieel waren voor een bepaalde ploegmachine. Als de boer deze niet krijgt, werkt de ploeg niet en kan hij zijn werk niet doen. De impact hiervan is enorm. Daarna vergat de orderpicker het kleine boutenzakje nooit meer. Hij vond zijn purpose. Het gaat niet alleen om het verplaatsen van producten van A naar B, want B leidt naar C, naar D enzovoort. Het is makkelijker om iemand te belonen of te straffen, maar in plaats daarvan moeten we gewoon uitleggen - soms visueel - waarom het belangrijk is om de juiste dingen te doen."

“Onze purpose is een gids die ons helpt de weg vooruit te bepalen.”

- Eddie Perdok

Our topics