SCROLL

Maykers, de digitale marktplaats die leveranciers, dealers en boeren samenbrengt, is in september 2020 als pilot gelanceerd in Denemarken. Jerome Hermans, Maykers Managing Director, en Albertus Kloosterman, Commercial Director bij Kramp Denemarken, geven een update van de voortgang.

Albertus Kloosterman
Jerome Hermans

Jerome is het ermee eens dat er nog veel werk moet worden verzet om meer leveranciers en dealers aan boord te krijgen, van wie velen nieuw zijn op het gebied van e-commerce. Jerome: "Sommigen zien de kans om nieuwe klanten te bereiken, nieuwe producten te verkopen en nieuwe manieren van zakendoen aan te bieden. Anderen zijn bezorgd over hun toekomst. De agrarische industrie staat niet bekend om e-business, maar dit is wel de richting van de industrie."

“We zien een grote kans om het partnership met dealers en leveranciers te versterken, waarbij we hen meenemen op een feilloze digitale ervaring.”

- Eddie Perdok

Podcast: Jerome Hermans

Luister naar de Engelstalige podcast waar Jerome het jaar 2021 classificeert voor Maykers.

Lessen uit de pilot

"We verfijnen onze aanpak voortdurend", vervolgt Jerome, "we leren naarmate we meer inzichten krijgen, en geven vorm aan een duurzaam model. Oorspronkelijk waren we van plan om in 2021 uit te breiden naar nog twee landen, maar het was beter om te beginnen met het aanpakken van de uitdagingen om dealers en leveranciers goed mee te krijgen. In 2022 willen we het bereik van Maykers binnen en buiten Denemarken uitbreiden en tegelijkertijd de ervaring voor iedereen verbeteren."

"Het helpen van dealers en leveranciers bij het maken van deze stap is een zaak van enige urgentie, omdat we steeds meer tekenen van disruptie in de markt zien", zegt Albertus.

"Twee jaar geleden," voegt Jerome eraan toe, "waren er slechts één of twee start-ups voor deze digitale platforms. Nu heb ik twee handen nodig om ze te tellen, en we zien dat online platforms in beweging komen. Maykers is daarin wel uniek omdat het ontworpen is om de hele waardeketen samen in stand te houden."

"De opkomende disruptors zullen de waardeketen opknippen", zegt Albertus. “We zien een grote kans om het partnership met dealers en leveranciers te versterken, waarbij we hen meenemen op een feilloze digitale ervaring.”

"Die platforms zullen waarschijnlijk alles te maken hebben met digitale disintermediatie - het wegsnijden van de tussenpersoon," concludeert Jerome, "terwijl wij weten dat de toekomst digitaal is, maar wij hebben de verantwoordelijkheid om onze partners mee te nemen en hen te helpen waarde toe te voegen."  

> Meer over Maykers

Ervaringen van boeren en dealers met Maykers

"Het welzijn van onze dieren is ons criterium voor succes. Online handelen via het Maykers-platform geeft ons meer tijd in de stal."
Stieneke IJdema - Melkveehouder sinds 25 jaar

"Ik heb gewacht op een portal als Maykers. Je vindt er wat je nodig hebt en kunt tegelijkertijd lokaal inkopen doen."
Uffe Odgaard - Hobbyboer sinds 12 jaar


"We weten hoe snel het moet gaan als een klant iets nodig heeft. Door op Maykers te zitten, maken we het onze klanten gemakkelijk om bij ons online aankopen te doen."
Rune van Lyngfeldt, advies-, verkoop- en servicebedrijf van landbouwmachines


"Met al mijn jaren in de industrie moet ik ook erkennen dat de jonge generatie die de agrarische industrie instapt, hun goederen digitaal bestellen. Met Maykers zijn we aanwezig daar waar de klant is."

Karl van FCSI, fabrikant van drijfmest-additief Active NS

Our topics