SCROLL

"2021 was weer een jaar met COVID-19", zegt CEO Eddie Perdok. "Het was ook het jaar waarin we ons 70-jarig jubileum vierden en waarin we een omzet van €1 miljard behaalden."

Hoogtepunten

“De agrarische industrie deed het relatief goed in 2021, met een stijging van de verkoop van tractoren en landbouwmachines met ongeveer 10% en de orderboeken van fabrikanten op recordniveau. Ook de industrieën waarin Kramp uitbreidt, tuin & park en grondverzet deden het goed. De markt was over het algemeen veel beter dan in 2020. Al met al presteerden wij zeer goed en bereikten wij in de derde week van december de mijlpaal van €1 miljard omzet. Dat is een fantastische prestatie. Het bereiken van deze omzet gaat niet zozeer om het cijfer zelf, maar het bevestigt onze positie als essentiële partner in onze core business. Het heeft misschien 70 jaar geduurd voordat we deze mijlpaal bereikten, maar dat dit gebeurde in ons 70-jarig jubileumjaar, is extra bijzonder.”

"Het bereiken van een omzet van €1 miljard gaat niet zozeer om het cijfer zelf, maar het bevestigt onze positie als essentiële partner in onze core business."

- Eddie Perdok

“Maykers, onze online marktplaats voor boeren, werd in 2020 gelanceerd in Denemarken en wint aan populariteit. Het vormt een belangrijk onderdeel in onze plannen. In lijn met onze purpose is Maykers een inclusief businessmodel, waarbij we samen de huidige spelers in het agrarische ecosysteem vooruithelpen. Het geeft onze dealers en leveranciers een nieuw digitaal kanaal dat ons zal helpen de disruptie in de industrie voor te blijven.”

Lees meer
Our topics