SCROLL

2021 was een bijzonder jaar, waarin we ons 70-jarig jubileum hebben gevierd. We zijn trots op deze mijlpaal; een prestatie die niet is weggelegd voor elk bedrijf. Wij zijn onze collega's, dealers, leveranciers en de boeren die we helpen, bijzonder dankbaar voor hun vertrouwen en loyaliteit in de afgelopen 70 jaar. Ze hebben allemaal bijgedragen aan ons succes en waar we nu staan. We wilden ons jubileumjaar voor hen allemaal echt speciaal maken en waar COVID-19 het toeliet, hebben we dat samen gevierd. Marketing Director Wendy Unger-Moore, Ewa Nowak en Sylwia Nowacka van ons Poolse marketingteam, en Manager Internal Communications Ruth Oortgiesen bespreken een jaar vol feestelijke activiteiten.

Wendy
Unger-Moore
Ewa Nowak
Sylwia Nowacka
Ruth Oortgiesen

Nauw verbonden met alle onderdelen van de industrie

“Onze oprichter, Johan Kramp, zei jaren geleden al: 'Blijf dicht bij voedsel.' Dat is wat Kramp al 70 jaar doet, ons netwerk van dealers ondersteunen die het mogelijk maken dat Europese families van voedselproducenten de reserveonderdelen ontvangen die ze op dat moment het hardst nodig hebben. In 2021 gebruikten we onze geïntegreerde marketingcampagne, Generations, als een middel om onze rol uit te drukken: via onze partners de boer ondersteunen”, aldus Wendy. “Samen zorgen wij ervoor dat de boeren hun werk kunnen blijven doen. Het was ook een kans om de boeren te eren en tegelijkertijd deze geweldige prestatie van 70 jaar ten dienste van de agrarische industrie te benadrukken. We wilden alle mensen bereiken waarbij hun werk het onze kruist: onze dealers, leveranciers, boeren, de media en medewerkers.”

“Het is een buitengewone reis geweest waarbij goed werd samengewerkt, zowel intern tussen collega's in heel Europa, als ook de samenwerking met onze dealers en onze leveranciers. Wij hebben via meerdere kanalen de campagne gelanceerd: kramp.com, social media, retail en meer. Voor de eerste keer hebben we samengewerkt met veel influencers in heel Europa, zoals Tom Pemberton, een boer van de vijfde generatie uit het Verenigd Koninkrijk, om ons verhaal te vertellen aan hun online publiek. Onze marketingboodschap benadrukte dat onze betrokkenheid vandaag de dag net zo sterk is als in 1951. Het benadrukte ook dat Kramp al 70 jaar bestaat, iets om te erkennen in het huidige zakelijke klimaat. We hebben vertrouwen opgebouwd, onze leidende positie verworven en zijn nauw verbonden met de agrarische industrie; een concept dat de media als bijzonder erkenden.”

“Onze betrokkenheid is vandaag de dag net zo sterk als in 1951.”

- Eddie Perdok

Generaties boeren

“Een van de initiatieven die we lanceerden was ons kookboek Food from the Farm, dat we met veel liefde hebben gemaakt. Onze collega's verzamelden familierecepten en de achterliggende verhalen van boeren en dealers die dit graag met ons wilden delen. Het kookboek was een andere manier om het belang van boeren te benadrukken. Het liet de kennis zien die van generatie op generatie is doorgegeven, en dat dankzij het dagelijkse werk van de boeren, deze recepten tot stand kunnen komen. We gaven het kookboek cadeau aan onze dealers en leveranciers, samen met lokale lekkernijen, zoals Finse Domino-koekjes, Zweeds snoep, Belgisch bier en Nederlandse stroopwafels."

"Ook organiseerden onze lokale teams verschillende activiteiten voor het 70-jarig jubileum. Zo hadden we in Nederland een jubileumactie voor onze klanten. Onze relaties met hen, waarvan sommige generaties teruggaan, zijn één van de redenen waarom Kramp al zo lang bestaat. Vertrouwen en loyaliteit zijn daarom erg belangrijk. We willen onze waardering tonen voor onze klanten en alles wat zij doen. We vroegen hen om ons te laten weten welke loyale medewerkers al 12,5, 25 of 40 jaar bij hun bedrijf in dienst zijn en een foto van hun jubilarissen te sturen. Deze jubilarissen verrasten wij met een fototaart.”

Lees meer
Our topics